مستربچ آنتی بلاک-لیزکننده (Slip Agent + Anti Block) ، حاوی دو نوع افزودنی لیزکننده و ضد بلاکینگ می باشد که با تکنولوژی خاصی فرموله و ترکیب گردیده است. این محصول به شیوه ای عمل می کند که پس از فرآیند تولید و خنک شدن پلیمر به سرعت یک لایه روان کننده جامد بر روی سطح محصول ایجاد می کند که اصطکاک یا چسبندگی بین سطوح پلیمری و پلیمر با مواد دیگر را کاهش میدهد ، این لایه ضریب اصطکاک بین لایه های فیلم ویا فیلم با هر سطح دیگری که با آن در تماس است را کاهش داده و سبب جدایش بهتر و آسانتر فیلم از سطح می شود که این همین امر موجب افزایش سرعت تولید میگردد.
تفاوت مستربچ آنتی بلاک و لیز کننده
برای کاهش نیروی برشی بین دو سطح از مستربچ لیزکننده استفاده میشود که در واقع استفاده از آنها سبب میشود که دو سطح بتوانند به سادگی روی هم سر بخورند. اما جهت کاهش نیروی عمود بر دو سطح، آنتی بلاکها را مورد استفاده قرار میدهند و در واقع این امکان را فراهم میکنند که دو سطح بتوانند نسبت به یک دیگر به راحتی باز شوند.
در شکل زیر به طور شماتیک تفاوت عمده بین عملکرد لیزکننده و آنتی بلاکها نشان داده شده است:
همان طور که در شکل بالا مشخص شده، لیزکننده نیروی برشی بین دو سطح را کاهش میدهد و باعث میشود دو سطح بر روی هم سر بخورند. از طرف دیگر، آنتی بلاک نیروی عمود بر دو سطح را کاهش میدهد و باعث میشود که دو سطح از همدیگر باز شوند.
مزایای مستربچ آنتی بلاک-لیزکننده
جلوگیری از چسبیدن لایههای مجاور فیلمهای پلیمری و بازشوندگی عالی
اثر ضد لغزش و سر خوردن فیلمهای پلیمری بر روی یکدیگر
تأثیرگذاری بالا با کمترین مقدار مصرف مستربچ
سهولت در بسته بندی و انبارش محصول
حفظ شفافیت فیلم وجنس تولیدی را کدر نمیکند و هیچگونه تغییر رنگی ایجاد نمی کند.
به دلیل استفاده از مواد اولیه مرغوب با مش بالا به هیچ عنوان شفافیت محصول را از بین نمی برد.
کاهش ضریب اصطکاک و افزایش کیفیت سطح فیلم (صافی و نرمی سطح)
جلوگیری از ترک برداشتن ورق ها در حین برش
سهولت در جدا کردن قطعات ترموفرم هنگام مصرف
بهبود قابلیت چاپ
بهبود خواص کاربردی در ماشین های بسته بندی اتوماتیک
ایجاد خاصیت کمک فرآیندی و سهولت در فرآیند تولید
کاربرد مستربچ آنتی بلاک-لیزکننده
این مستربچ در محصولات PE ، PP ، PET، فیلم های نازک، فیلم های معمولی و ضخیم، فیلم های کشاورزی و پلی الفین ها کاربرد دارد.
عوامل تاثیرگذار در انتخاب لیز کننده و آنتی بلاک
1- اگر فیلم پلیمری از ابتدا نیاز به سُرخوردگی بالا داشته باشد مانند کیسههایی که در تولید دچار چروک شدگی میشوند یا بلافاصله پس از فرآیند تولید، دوخت و برش میشوند، از عاملهای لیزکنندهای استفاده میشود که به سرعت به سطح مهاجرت میکنند.
۲- اگر فیلم پلیمری در فرآیندهای بعد از تولید نیاز به سُرخوردگی بالا داشته باشد همچون فیلمهای شرینک از لیزکنندههایی با سرعت مهاجرت به سطح کم در مقادیر زیاد استفاده میشود.